Una professora d'Andorra, acomiadada per ensenyar a llegir els seus alumnes


Una professora de l’Escola Espanyola d’Escaldes-Engordany ha estat acomiadada per ensenyar “massa” els seus alumnes. L’educadora del curs de P4 (Educació Infantil) ha estat apartada de la seva ocupació per recomanació d’un inspector, que ha donat la raó al centre i recomana el retorn de la professora a Espanya. 

La raó fonamental de l’acomiadament és que els nens sabien massa. Els menors, d’entre 4 i 5 anys, ja saben llegir, sumar, restar i estan aprenent a escriure, informa elPeriódic d’Andorra. El nivell excessiu dels alumnes ha estat determinant perquè l’educadora sigui apartada de les seves funcions. 

Els pares dels alumnes han recorregut a l’ambaixada espanyola a Andorra per sol·licitar la reincorporació de la professora, argumentant que, si bé l’educació espanyola exigeix uns mínims educatius, no hi ha uns màxims definits. 

De moment, els pares dels alumnes han aconseguit que la mestra acabi l’actual curs escolar, encara que si res no canvia no continuarà el curs que ve. A canvi, l’Escola Espanyola d’Escaldes-Engordany ha obligat l’educadora a rebaixar el seu nivell d’ensenyament. 

Per als pares, el motiu de l’acomiadament podria ser una diferència personal dels rectors del centre, ja que els alumnes no s’han queixat. "Els nens ho demanen i ella els dóna més", explica una mare.

La Vanguardia 30/04/2012

No hay comentarios:

Publicar un comentario